Waarom een ondervloer?

Een ondervloer is onmisbaar bij je nieuwe PVC-vloer. Zonder is geen optie. Waarom is dit zo belangrijk? Een ondervloer verlengt de levensduur van je mooie nieuwe vloer. Het zorgt voor stabiliteit en voorkomt verschuiven of kromtrekken. Ook heeft een ondervloer een isolerende en vochtwerende werking. Dus meer woongenot en minder stookkosten. En vergeet niet de geluiddempende werking.

Welke ondervloer?

Niet iedere ondervloer heeft dezelfde eigenschappen, dus het is belangrijk om in elke situatie de juiste te kiezen. Is de ondergrond van beton, dan is een ondervloer met vochtwerende eigenschappen de beste oplossing. Bij een houten ondergrond, kan het verstandig zijn om ondervloerplaten te gebruiken. En bij een appartement gelden er weer speciale regels voor de geluiddempende werking van de ondervloer. Heb je vloerverwarming, dan moet er een ondervloer worden gekozen met een goed isolatie-effect.

Hieronder vertellen wij je per situatie meer over de ondervloeren voor PVC en geven we je tips en adviezen.

“Oud” huis met bestaande planken vloeren:

Controleer de bestaande planken en zet die zo goed als mogelijk vast. Daarna kritisch stofzuigen met een industriële machine. Laat vervolgens 18 mm. underlayment vloerplaten aanbrengen, waarbij deze worden vastgeschroefd in een vierkant van max. 30 cm. Hierbij moet kier-vorming tussen de platen onderling zo goed als mogelijk worden voorkomen. Laat dit uitvoeren door een aannemer / timmerman. Vervolgens brengen wij een UZIN PE280 primerlaag  aan en wordt de vloer geëgaliseerd met een egaline,  speciaal ontwikkeld voor houten vloeren, te weten UZIN NC112, in een laagdikte van ca. 3.0 mm. Voordat wij starten met het aanbrengen van pvc vloerbedekking wordt de geëgaliseerde vloer nog geschuurd en gestofzuigd, oftewel ‘legklaar’ gemaakt.

Bestaande cementdekvloer gestort op zand, niet vrijdragend en niet geventileerd:

De cementdekvloer moet worden voorzien van een vochtscherm UZIN PE400, aan te brengen in twee lagen. Vervolgens zal de vloer moeten worden geëgaliseerd met een zelfuitvloeiend egalisatiemiddel UZIN NC150 speciaal voor steenachtige ondervloeren, in een laagdikte van ca. 3.0 mm. Voordat wij starten met het aanbrengen van pvc vloerbedekking wordt de geëgaliseerde vloer nog geschuurd en gestofzuigd, oftewel ‘legklaar’ gemaakt.

Bestaande cementdekvloer gestort op zand, niet vrijdragend, niet geventileerd en met oude egalisatie- en lijmrestanten:

Het begint met het volledig verwijderen van de bestaande egaline- en lijmrestanten, vervolgens wordt de vrijkomende basis voorzien van een dispersie vochtscherm UZIN PE400 of twee-component vochtscherm (epoxy) UZIN PE460. Vervolgens moet de vloer worden geëgaliseerd met een zelfuitvloeiend egalisatiemiddel UZIN NC150 speciaal voor steenachtige ondervloeren, in een laagdikte van ca. 3.0 mm. Voordat wij starten met het aanbrengen van pvc vloerbedekking wordt de geëgaliseerde vloer nog geschuurd en gestofzuigd, oftewel ‘legklaar’ gemaakt.

Nieuwe cementdekvloer, vrijdragend en voldoende geventileerd:

Allereerst moet de cementdekvloer worden voorzien van een primer / hechtlak UZIN PE360.Vervolgens moet de vloer worden geëgaliseerd met een zelfuitvloeiend egalisatiemiddel UZIN NC150 speciaal voor steenachtige ondervloeren, in een laagdikte van ca. 3.0 mm. Voordat wij starten met het aanbrengen van pvc vloerbedekking wordt de geëgaliseerde vloer nog geschuurd en gestofzuigd, oftewel ‘legklaar’ gemaakt.

Anhydriet dekvloer (gipsgebonden):

Na het het voorzien van de anhydriet dekvloer van de daarvoor geschikte primer / hechtlak UZIN PE360  zal vervolgens de vloer worden geëgaliseerd met een gipsgebonden UZIN NC110 zelfuitvloeiend egalisatiemiddel voor anhydriet dekvloeren, in een laagdikte van ca. 3.0 mm. Voordat wij starten met het aanbrengen van pvc vloerbedekking wordt de geëgaliseerde vloer nog geschuurd en gestofzuigd, oftewel ‘legklaar’ gemaakt.

Nieuwbouw appartement, waarbij de PVC vloer het contactgeluid reduceert met 10db:

Er wordt gestart met het aanbrengen van een Linofloor UZIN Floorfixx MDF vloersysteem, zwevend en met als basis een damp-remmende folie. Vervolgens kan de PVC vloerbedekking direct aangebracht worden.

Plavuizen, bestaande vloertegels keramisch:

Na het kritisch controleren van de bestaande vloertegels op losliggende delen worden deze voorzien van een primer / hechtlak UZIN PE280. Aansluitend zullen wij de vloer egaliseren met een zelfuitvloeiend egalisatiemiddel UZIN NC150, speciaal voor steenachtige ondervloeren, in een laagdikte van ca. 4.0 mm. Voordat wij starten met het aanbrengen van pvc vloerbedekking wordt de geëgaliseerde vloer nog geschuurd en gestofzuigd, oftewel ‘legklaar’ gemaakt.

Vakwerk inclusief

Je begrijpt het; je mooie nieuwe PVC-vloer vraagt om een volledig vlakke ondergrond en de juiste ondervloer. Kies daarom voor vakwerk, dan hoef je je daar geen zorgen over te maken. Rob Oost is met z’n jarenlange ervaring hét adres voor jouw PVC-vloer. Dat geeft je de zekerheid dat vakmannen jouw PVC-vloer snel, zorgvuldig en superstrak afgewerkt leggen.

Mocht je meer informatie willen dan kun je ook even telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!

 





AANBOD AAN VLOEREN

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Perfecte PVC vloeren voor mooie prijzen!

Kies je vloer, geef de maten door, binnen 24 uur een offerte!

Contact opnemen!